BejelentésTörténelem & Művészet
A legjobb művészeti oldal

MENÜ

Keresés a honlaponHírek
tudtátok-e?

A rómaiaknek voltak görög "példakép" nélküli isteneik is, például Janus, a kétarcú isten, aki egyik arcával a múltba a másikkal a jövöbe néz. Ezért ő minden kezdet istene, többek között az év kezdetéé is.

tovább >>


Tudtátok-e?

A spanyolországi Altamira-barlang festményeire úgy találtak,hogy egy régész öt éves kislánya elkisérte apját, amikor kutatni indult a barlangba. A kislány bámészkodott, felpillantott a barlang menyezetére, és meglepetésében felkiáltott -Nézd papa, bika! A magasra tartott gyertyák fényénél megdöbbentő látvány tárult a szemük elé. A barlang sziklafalait bikák, bölények,vadlovak,vadkecskék hatalmas festményei borították.Spanyolországban már régen kihalt állatok képe is szerepelt ott

tovább >>


tudtátok-e?

A latinok kapcsolatba kerültek a szomszéd népekkel, az etruszokkal és a szabinokkal. Idönként háburuztak egymással , máskor békésen éltek együtt.
 Athéné istenő templómja. Egy ógörög pénzérme. 


 Íme Zeusz, ki lesúlyt villámjával.  A legrégibb múlt


A görögök a Kr. e. második évezredben több, egymást követő hullámban vándoroltak be a Balkán-félszigetre.Görögország legrégibb múltját nem csak az épületek romjai és a múzeumok kincsei őrzik, hanem a görög mítoszok és mondák is. Ezek az istenekről és emberfeletti képességekkel rendelkező hősökről szóló történetek annyira színesek és érdekesek , hogy az emberek máig szívesen olvasák őket a világ minden részén. Azért is érdemes velük megismerkedni, mert nem egyszerűen csak mesék, hanem gyakran fontos történelmi források.Milyenek voltak a görögök istenei?Az ókori görögök vallása többistenhívő.Isteneik külsőre az emberekhez hasonlóak, csak sokkal nagyobb hatalmúak és halhatatlanok. Az emberekre hasonlítottak viszont abban, hogy nem voltak tökéletesek: néha bűnöket követtek el, és sokszor veszekettek egymással. Idönként szívesen beleavatkoztak a földi emberek sorsába , hol segítették őket, hol gátolták őket.Az istenek idejük nagy részét lakomákkal, mulatozással töltötték, ahogy sokszor kitalálóik a földi emberek is szerették volna. A sok isten közül 12 kiemelkedően fontos volt. Ők a mítoszok szerint - a görög föld északi részén lévő magas, hófödte Olümpusz hegy csúcsain laktak. 
Üzenőfal


Név:

Üzenet:
Ingyenes honlapkészítő
Profi, üzleti honlapkészítő
Hirdetés   10
Végre értem amit angolul mondanak nekem, és megértik amit mondok.

KÖSZÖNÖM NOÉMI!